Skrubbsulten nærmer seg innflytting

Skrubbsulten nærmer seg innflytting

Beboerne i Marvika Torv kan begynne å glede seg til et nytt og svært velkomment tilbud. Over påske flytter nemlig Restaurant Skrubbsulten inn i samme bygg som Edgars Bakeri, og med det blir beboernes kortreiste tilbud enda større.

Det er gründersamboerparet Brynhild Johnsen og Frank Nystad som eier og driver Restaurant Skrubbsulten, som i dag holder hus på Tinnheia. Fram til 1. januar i år hadde de også en restaurant på Tangvall, men denne ble nylig lagt ned fordi bygget de holdt til i skulle rives.

Men nå satses det altså på restaurant nr. 2 i Marvika Torv, der Brynhild og Frank får med ca. 10 ansatte til å drive restauranten.
– Vi tar med oss vår særdeles dyktige kjøkkensjef fra restauranten i Søgne, sier Brynhild Johnsen. – Gode kjøkkensjefer er det stor rift om, derfor er vi veldig glad for at kjøkkensjef Anders Tjelta samt flere andre dyktige ansatte blir med på flyttelasset.

Brynhild Johnsen forteller at restauranten i Marvika Torv vil drives etter samme lest som på Tinnheia, der besøket og omsetningen har økt år for år.
– Vi er kjent for et fornuftig prisnivå, en veldig variert meny og rause porsjoner, påpeker hun.

– Jeg har mange kjente på Lund, som sier at de gleder seg veldig til at vi er på plass.  Det gjør så absolutt vi også; akkurat nå er det mye jobb og lange dager, men vi er sikre på at innsatsen vil betale seg når vi endelig kan åpne dørene og ønske skrubbsultne gjester velkommen, avslutter Brynhild Johnsen.

Pangstart for Komponisten

Pangstart for Komponisten

Tirsdag 1. februar etablerte Komponisten Frisørsalong seg i Marvika Torv. Beboerne har dermed fått et nytt og etterlengtet tilbud, og innehaver og daglig leder Inger Holskog kan fortelle om stor pågang etter åpningen.

– Vi har hatt en kjempestart, og det vrimler av folk!, uttaler en begeistret Inger Holskog. – Det er veldig gøy å bli så godt tatt imot, og hvis det fortsetter på denne måten må jeg snart ansette flere frisører.

Foruten Inger er det i dag Tetyana, Jørn, Amina, Rita og lærlingen Kira som utgjør staben i frisørsalongen som har holdt det gående i 30 år, hele tiden med Inger Holskog ved roret. Inger forteller at hun er inne i sitt 43. år som frisør, og at hun har klipp og farging som spesialområde.

Salongen dekker alle behov og anledninger, og har frisører som har spesialkompetanse innen blant annet extensions, farging og makeup. Begge kjønn er så absolutt velkomne, påpeker hun, både de som har timeavtale og de som foretrekker drop-in. Inger trekker også fram at «90 prosent» av byens vordende bruder blir stylet i salongen av frisør og makeup-artist Rita Røisland.

– Vi er et utrolig bra team som trives sammen og som brenner for jobben vår. Det har vært fantastisk å flytte inn i Marvika Torv, og vi gleder oss til fortsettelsen, fastslår Inger Holskog.

Edgars er på plass!

Edgars er på plass!

8. februar åpnet velrennomerte Edgars Bakeri dørene til sine nye lokaler ved Marvika Torv. Eier og daglig leder Rune Vindsetmo har stor tro på at den romslige bakerikafeen blir et populært tilbud.

– Folk har strømmet på siden åpningen, og det lover godt for fortsettelsen, sier Vindsetmo. – Vi har vært opptatt av å skape en møteplass for hele bydelen. Å ha tilgang til et bakeri der man bor, er viktig for livskvaliteten. Det er også en trend i tiden at folk søker seg mot lokale, kortreiste tilbud som satser på kvalitet og et høyt servicenivå.

Og akkurat kvalitet og god service er noe Edgars Bakeri er kjent for. Dette er den 13. filialen til bakeriet som startet opp tilbake i 1906; de siste 25 årene med Rune Vindsetmo ved roret.

– Jeg pleier å si at ’livet er for kort for tørre bakervarer’. Suksessoppskriften til Edgars er at vi baker det vi selv liker og har et svært variert utvalg av ferske, veltilberedte bakervarer. I tillegg liker vi å teste ut nye oppskrifter med hele verden som inspirasjon.

Alle som har smakt storselgeren «kaneldrøm» og de andre bakervarene til Edgars, kan skrive under på deres fortreffelighet. For beboerne på Marika Torv vil Edgars Bakeri være et velkomment og populært tilbud i solrike og idylliske omgivelser.

 

Ord fra arkitekten

Ord fra arkitekten

ARKITEKT LIV-MARIT LØVDAL ENGEBU

Marvika Torv har en fantastisk beliggenhet med kort avstand til det meste; sjø, handel, bysentrum, skole, barnehager og fritidstilbud. Et område som i dag er preget av bil, handel og industri transformeres nå til et urbant prosjekt med grønne kvaliteter og flotte uterom.

Dette blir et attraktivt boområde med gode uterom; grønne kvaliteter i en urban situasjon. Det etableres et torg i syd og en raus, flott trapp som fører opp til et grønt og mykt landskap som bukter seg mellom boligene og til parkdraget i nord. Ved torget og langs Industrigata etableres forretninger, kafé og matbutikk i 1.etasje. Beboerne kan enkelt ta heisen eller trappa ned til butikken om morgenen og kjøpe seg ferske bakervarer til frokost.

Det er jobbet mye med utforming av byggene i samspill med uterommene og arealene mellom husene. Det har vært viktig å skape uterom av ulik skala og karakter; fra den private balkongen og den halvprivate benken utenfor inngangspartiet, til de større, felles møteplassene. Her blir det nok av steder som gir rom for en rolig stund med kaffe og avis, sosiale treff mellom beboerne eller aktiv lek med barna.

Vi ønsker at Marvika Torv blir hjertet i bydelen Lund. Velkommen!

Nabolag som har alt

Nabolag som har alt

Kombinasjonen av store, gamle trær, romslige lekeplasser og grønne plener mellom enebolig-, rekkehus- og blokkbebyggelsen i området gjør bydelen til et ettertraktet sted for mennesker i alle livsfaser; fra godt voksne til barnefamilier og førstegangsetablerere.

Når det gjelder tur- og badeplasser ved sjøen er Marvika, Bertesbukta, Blomma og Galgeberg fantastiske naturperler som ligger bare noen minutter fra Marvika Torv. Litt lenger unna, men samtidig nært nok til å kunne ta beina eller sykkelen fatt, finner man lysløyper, turstier og koselige skogsvann i Jegersberg.

Beboere i Marvika Torv vil bo i umiddelbar nærhet til matbutikker, kafeer, apotek, treningssenter, gartneri, grunnskole, barnehager, bydelshus, Sør Arena, samt bussholdeplasser for kollektivtrafikk i øst- og vestgående retning.

Nye Marvikssletta

Nye Marvikssletta

Marvikssletta blir et nytt bydelssentrum for Lund. Forvandlingen starter med prosjektet Marvika Torv, som bygges på COOP-tomten like ovenfor gamle Starthallen og Wilds Minne Skole. Leilighetsbyggene er planlagt med kafeer og butikker i førsteetasjene, og bak utbyggingen står Kristiansand Næringsselskap (KNAS).

Sørmegleren ved Rolf R. Elieson (mob. 990 99 107) og Rita Ommundsen (mob. 990 99 108) selger leilighetene i Marvika Torv – ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål om prosjektet!